Tihany a jövő útján - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés sorozatának soron következő rendezvényét 2022. szeptember 2-án, pénteken délután 16 órakor tartjuk a tihanyi Alkotók házában. (Tihany, Árpád u. 2, 8237)

Bővebben...

Egy irodalmi nemzedék a rendszerváltozás forgatagában

2022-ben is tovább folytatódik az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés sorozata. Az Intézet az idei évben is izgalmas témákkal, s neves előadókkal készül az érdeklődőknek. Örökség Műhely programsorozatunk idei, első rendezvényét az 50. Tokaji Írótábor keretein belül tartjuk meg 2022. augusztus 24-én, szerdán délelőtt 10 órától a tokaji Rákóczi Pince hangulatos teraszán. (Tokaj, Kossuth tér 15, 3910)

Bővebben...

Művészek a pandémia idején

Az Örökség Műhely soron következő állomásán Kelemen István színművész, a Csajághy Laura Szabadtéri Színpad igazgatója, Pető Hunor képzőművész, valamint Ignácz Attila zenész, fény- és hangtechnikus beszélgetett a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban az elmúlt másfél év eseményeiről, hatásairól, és produktumairól S. Töttő Rita újságíró, szerkesztő, illetve fotográfus moderálása mellett.

Bővebben...

Új online sorozatot indít az Örökség Kultúrpolitikai Intézet

Kultúrvízió címmel veszi kezdetét idén az Örökség Kultúrpolitikai Intézet új sorozata. Az Intézet egyik kiemelt célja a magyar kultúra sokszínűségének bemutatása, a gazdag magyar kultúrkincs megőrzése, megismertetése és ezáltal a magyar kulturális identitás megerősítése.

Bővebben...

Kerekasztal-beszélgetés a Velencei-tavi kulturális élet kapcsán

Az Örökség Műhely sorozatunk következő állomásán a Velencei-tavi kulturális életet járjuk körül. A beszélgetésen arra keressük a választ, hogy az elmúlt évek fejlesztései, eredményei mellett a jelenleg is tartó pandémia időszaka alatti kihívások, valamint a hamarosan elérkező újranyitás milyen lehetőségeket hozott, a kulturális intézmények jelenleg mely tervekkel rendelkeznek és a háttérben milyen előkészületeket zajlanak. A kerekasztal-beszélgetésen Rodics Eszter, a kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatója, Dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd ügyvezetője, valamint Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója vesz részt a Vörösmarty Rádió szervesztő-műsorvezetője Sasvári Csilla moderálása mellett. Az eseményre a Halász-kastélyban kerül sor.

Bővebben...

„Trianonnak nincs még vége”

Kerekasztal-beszélgetés a Trianon 100. évfordulója kapcsán

2020 első Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetését a trianoni békediktátum 100. évfordulója kapcsán rendezte meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézet. A 2020. augusztus 18-i rendezvényen Dr. Schmidt Mária – Széchenyi-díjas történész, XXI. Század Intézet és a Terror Háza főigazgatója, Dr. Salamon Konrád történész és Dr. Vízi László Tamás – a Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató-helyettese beszéltek a témárólaz Intézet igazgatója Makranczi Zsolt moderálása mellett. Az eseményre a Tokaji Írótábor keretében került sor.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Kik a felelősök? A Trianonhoz vezető út, és a békeszerződés következményei

Tisztelettel meghívjuk Önt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által szervezett, "Kik a felelősök? A Trianonhoz vezető út, és a békeszerződés következményei" című kerekasztal-beszélgetésre, melyet 2020. augusztus 18-án (kedden) 9.00 órakor, a Tokaji Ferenc Gimnáziumban (Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20, 3910) tartunk. 

Bővebben...

A vadászat a természet tüdeje

Vadászati kultúra Magyarországon kerekasztal-beszélgetés

A vadászat a magyar kultúra szerves része, fontos szerepe van a természetvédelemben és a vadászattal szembeni ellenérzések elsősorban téves ismeretekből, információ hiányból fakadnak, amelyen különböző rendezvényekkel, jótékonysági vadászattal és fiataloknak szóló oktatási program elindításával kívánnak változtatni - derült ki az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kerekasztal-beszélgetésén, ahol L. Simon László kultúrpolitikus, országgyűlési képviselő, Bajdik Péter az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Bors Richárd a Vadászati Világkiállítás szervező iroda igazgatója és Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője osztották meg gondolataikat.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Vadászati kultúra Magyarországon

Tisztelettel meghívjuk Önt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által szervezett Vadászati kultúra Magyarországon című kerekasztal-beszélgetésre, melyet 2019. november 23-án (szombaton) 11.30 órakor, a kápolnásnyéki Halász-kastélyban (2475, Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.) tartunk. A beszélgetés a Vadászfegyverek-fegyvervadászok hét tematikájába illeszkedik, valamint a Fegyvertörténeti konferencia záróprogramjaként szerepel.

Bővebben...

A művészeti felsőoktatás útkeresése

2019. november 11-én 17 órától a Kossuth Klubban derült fény a művészeti felsőoktatás intézményének tradíciójáról, kihívásairól napjainkban és a jövő kilátásairól az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében. A kerekasztal-beszélgetésen Dr. Radák Eszter a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Dr. Bolvári-Takács Gábor a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Dr. Hatos Pál a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának dékánja, valamint L. Simon László kulltúrpolitikus és országgyűlési képviselő vitatkoztak, hogy miben látják a hazai művészeti képzés struktúráját, piacképességét, valamint versenyképességét a külföldi egyetemekkel szemben. Az országhatárainkon belüli vidéki és fővárosi művészeti egyetemek közötti differenciára is kitértek. A beszélgetést Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója vezette.

Bővebben...

Eseménynaptár

Június 2024
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2024 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 388 2348 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |