Hatalmas sikere volt a DEMÓ 6 - Digitális Edukációs Múzeumi Órák rendezvénynek

Közel 450 regisztrált tanár, 26 múzeum, több, mint 50 interaktív tartalom, 16 000 résztvevő diák

Többezer diák vett részt március 13-án az általános és középiskolások számára létrehozott online múzeumi órákon. Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében a digitális térben kalandozhattak a résztvevők virtuális séták, online kvízek, edukációs videók, digitális fejtörők és kreatív játékok sokaságával. 26 múzeum kínált ezen a napon ingyenes programot a hazai iskolákban tanuló diákok és tanáraik számára. Az online múzeumpedagógiai feladatokat a virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalon adtuk közre.

Bővebben...

Érkezik a DEMÓ 6 „Reformkor és szabadságharc”

Reformkori innovátorok, felfedezők és a szabadságharc szuperhősei – érkezik a DEMÓ 6 „Reformkor és szabadságharc” digitális múzeumpedagógiai élménynap több mint 20 múzeum részvételével.

Bővebben...

Hagyomány, örökség, közösség - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Január 17-én A pajtától a múzeumig - új közösségi terek a közgyűjteményekben, a közművelődésben és a népfőiskolai mozgalomban címmel rendezett nagysikerű konferenciát a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Kápolnásnyéken, a Liszt Művészházban. A közel 100 érdeklődőt délelőtt különleges, ismeretterjesztő előadásokkal, délután pedig A „Hagyomány, örökség, közösség – mit jelent mindez a gyakorlatban és a 21. században?” című Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetéssel várták.

Bővebben...

Tovább folytatódik Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés sorozatunk

A hagyomány az embernek visszaadja önmagát.” Hamvas Béla

HAGYOMÁNY, ÖRÖKSÉG, KÖZÖSSÉG – MIT JELENT MINDEZ A GYAKORLATBAN ÉS A 21. SZÁZADBAN?
Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

A 2023-as esztendőben is tovább folytatódik az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés sorozata. Az Intézet az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is ismeretterjesztő témákkal, s neves előadókkal készül közönségének. Örökség Műhely’23 elnevezésű programsorozatunk első rendezvényére 2023. január 17-én, kedden délután 14:20-tól a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola A pajtától a múzeumig - új közösségi terek a közgyűjteményekben, a közművelődésben és a népfőiskolai mozgalomban című egész napos rendezvényének keretein belül kerül sor a kápolnásnyéki Liszt Művészházban. (Kápolnásnyék, Vörösmarty Mihály utca HRSZ.: 54/6.)

A HAGYOMÁNY, ÖRÖKSÉG, KÖZÖSSÉG – MIT JELENT MINDEZ A GYAKORLATBAN ÉS A 21. SZÁZADBAN? című Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Sebő Ferenc Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, népzenekutató és építészmérnök; a Hangvető alapítója, s a Halmos Béla Kollégium vezetője, Liber Endre népzenész; Rodics Gergely térségfejlesztési szakmérnök, tájgazdálkodási szakember, modernizált csűrtulajdonos; s Novák Péter zenész, színész, illetve rendező. A kerekasztal-beszélgetést Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke moderálja.

A nyilvános rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk, ám a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, a részvételi szándékukat 2023. január 13-ig e-mailben, az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen jelezzék.


Az Örökség Műhely rendezvénysorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ünnepi üdvözlet

Boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben bővelkedő új esztendőt kíván az Örökség Kultúrpolitikai Intézet!

Bővebben...

Gárdonyi Géza varázslatos világát mutatta be a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Kápolnásnyéken

Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulója alkalmából Gárdonyi műhely kastélyközelben címmel tartott 2022. október 20-án Roadshow-t Kápolnásnyéken a Mozaik Múzeumtúra és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola. Az interaktív műhelynapon közel 150 diák vett részt, akiknek lehetőségük nyílt közelebbről is megismerni az Egri csillagok íróját és a Halász-kastély izgalmas történetét.

Bővebben...

Megéri időt áldozni a kultúrára - Kerekasztal-beszélgetés a Tihanyi kulturális élet kapcsán

Az Örökség Műhely elnevezésű kerekasztal-beszélgetés sorozatunk legutóbbi alkalmán a Tihanyi kulturális életet jártuk körül. Az október 11-i beszélgetésen Rózsa Éva, a tihanyi Németh László Művelődési Ház igazgatója, Barkó Ágoston atya, tihanyi bencés szerzetes és Pataki Bence, a Levendula Színpad Kulturális Kft. ügyvezetője vett részt a Tihany Félsziget Fejlesztési Programiroda ügyvezetője, Bendi Lajos moderálása mellett. Az eseményre a tihanyi Magtárban került sor.

Bővebben...

MOZAIK MÚZEUMTÚRA ROADSHOW - GÁRDONYI MŰHELY KASTÉLYKÖZELBEN

2022. október 20-án újra Mozaik Múzeumtúra Roadshow ezúttal Kápolnásnyéken. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Mozaik Múzeumtúra interaktív élménypedagógia napján a kápolnásnyéki Halász-kastély és a Halász Gedeon Eseményközpont tárja ki kapuit a gyermekek előtt.

Bővebben...

Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című könyvének bemutatója

A kicsiknek nincs semmi joga! Ez az imperializmus lényege 
Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című könyvének bemutatója

2022. szeptember 29-én, csütörtökön a Párbeszéd Háza konferenciatermében telt ház mellett mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet, a Lengyel Intézet, valamint a varsói Felczak Intézet hivatalos keretek között Prof. Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című kötetét. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat nyolcadik kiadványáról a szerzővel Mitrovits Miklós történész beszélgetett.

Bővebben...

Tihanyi kulturális élet - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely elnevezésű beszélgetés sorozatának következő állomásán a tihanyi kulturális életet járjuk körül. Kerekasztal-beszélgetésünkre október 11-én (kedd) délután 14 órától a felújított Magtár épületében kerül sor. (Tihany, Mádl Ferenc tér 1-2, 8237)

Bővebben...

Eseménynaptár

Április 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2023 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |