Gárdonyi Géza varázslatos világát mutatta be a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Kápolnásnyéken

Gárdonyi Géza halálának 100. évfordulója alkalmából Gárdonyi műhely kastélyközelben címmel tartott 2022. október 20-án Roadshow-t Kápolnásnyéken a Mozaik Múzeumtúra és a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola. Az interaktív műhelynapon közel 150 diák vett részt, akiknek lehetőségük nyílt közelebbről is megismerni az Egri csillagok íróját és a Halász-kastély izgalmas történetét.

Bővebben...

Megéri időt áldozni a kultúrára - Kerekasztal-beszélgetés a Tihanyi kulturális élet kapcsán

Az Örökség Műhely elnevezésű kerekasztal-beszélgetés sorozatunk legutóbbi alkalmán a Tihanyi kulturális életet jártuk körül. Az október 11-i beszélgetésen Rózsa Éva, a tihanyi Németh László Művelődési Ház igazgatója, Barkó Ágoston atya, tihanyi bencés szerzetes és Pataki Bence, a Levendula Színpad Kulturális Kft. ügyvezetője vett részt a Tihany Félsziget Fejlesztési Programiroda ügyvezetője, Bendi Lajos moderálása mellett. Az eseményre a tihanyi Magtárban került sor.

Bővebben...

MOZAIK MÚZEUMTÚRA ROADSHOW - GÁRDONYI MŰHELY KASTÉLYKÖZELBEN

2022. október 20-án újra Mozaik Múzeumtúra Roadshow ezúttal Kápolnásnyéken. A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Mozaik Múzeumtúra interaktív élménypedagógia napján a kápolnásnyéki Halász-kastély és a Halász Gedeon Eseményközpont tárja ki kapuit a gyermekek előtt.

Bővebben...

Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című könyvének bemutatója

A kicsiknek nincs semmi joga! Ez az imperializmus lényege 
Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című könyvének bemutatója

2022. szeptember 29-én, csütörtökön a Párbeszéd Háza konferenciatermében telt ház mellett mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet, a Lengyel Intézet, valamint a varsói Felczak Intézet hivatalos keretek között Prof. Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című kötetét. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat nyolcadik kiadványáról a szerzővel Mitrovits Miklós történész beszélgetett.

Bővebben...

Tihanyi kulturális élet - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely elnevezésű beszélgetés sorozatának következő állomásán a tihanyi kulturális életet járjuk körül. Kerekasztal-beszélgetésünkre október 11-én (kedd) délután 14 órától a felújított Magtár épületében kerül sor. (Tihany, Mádl Ferenc tér 1-2, 8237)

Bővebben...

Mélyebb szinten kell megismernünk az orosz lelkületet - Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok című könyvének bemutatója

2022. szeptember 19-én, hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet hivatalos keretek között Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok. Magyar írók Oroszország- / Szovjetunió-tapasztalata az 1920-1930-as években című kötetét. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat hetedik kiadványáról a szerzővel Dr. Gyarmati György történész, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke beszélgetett Gulyás István, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője moderálása mellett.

Bővebben...

KÖNYVBEMUTATÓ - Andrzej Nowak: Az Orosz Birodalom áldozatai - A birodalom mint áldozat

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Andrzej Nowak: Az Orosz Birodalom áldozatai - A birodalom mint áldozat című könyvének bemutatójára, melyet 2022. szeptember 29-én (csütörtökön) délután 18 órától a Párbeszéd Házában tartunk. (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Bővebben...

Tihany a jövő útján

A Tihanyban megvalósult fejlesztések kapcsán tartotta meg legutóbbi kerekasztal-beszélgetését az Örökség Kultúrpolitikai Intézet.

Bővebben...

Könyvbemutató - Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok. Magyar írók Oroszország- / Szovjetunió-tapasztalata az 1920-1930-as években című könyvének bemutatójára, melyet 2022. szeptember 19-én (hétfőn) délután 17 órától a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartunk. (Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088)

Bővebben...

Egy irodalmi nemzedék a rendszerváltozás forgatagában - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

2022 első Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetését Egy irodalmi nemzedék a rendszerváltozás forgatagában címmel rendezte meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézet. A 2022. augusztus 24-i rendezvényen Kukorelly Endre, Petőcz András, Zalán Tibor és Turczi István Babérkoszorú-díjas költők, írók beszéltek a témáról a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a József Attila-díjas író, s a Tokaji Írótábor elnöke, L. Simon László moderálása mellett. Az eseményre az 50. Tokaji Írótábor keretében került sor.

Bővebben...

Eseménynaptár

November 2022
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2022 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |