Az egész országban nagy sikert aratott a Lázár Ervin Program

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával (2022 áprilisa előtt EMMI) a Lázár Ervin Programhoz kapcsolódva 3500 ötödikes és hetedikes diák múzeumpedagógiai foglalkozásokon való ingyenes részvételét szervezte és bonyolította le 2022 tavaszán, együttműködve a Magyar Nemzeti Múzeummal és az MNM tagintézményeivel.

Bővebben...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergom

2022. május 27-29. között került megrendezésre a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergomban. A háromnapos rendezvényen a látogatók részt vehettek egy élő történelmi tárlatvezetésen az MNM Esztergomi Vármúzeumában, több időpontban induló tárlatvezetéseken az MNM Balassa Bálint Múzeumában, múzeumpedagógiai foglalkozásokon az MNM Babits Mihály Emlékházában, vagy akár egy családi napon a Duna Múzeumban. A Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergom program rendezvényeit a 2022. május 27-29. közötti időszakban mintegy ezer fő érdeklődő látogató kereste fel.

Bővebben...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow | Esztergom

2022. május 27-29. között kerül megrendezésre a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergomban. A háromnapos rendezvényen a látogatók részt vehetnek egy élő történelmi tárlatvezetésen az MNM Esztergomi Vármúzeumában, több időpontban induló tárlatvezetéseken az MNM Balassa Bálint Múzeumában, múzeumpedagógiai foglalkozásokon az MNM Babits Mihály Emlékházában, vagy akár egy családi napon a Duna Múzeumban.

Bővebben...

MúzeumokMa 2020 Ajánlások - múzeumigazgatók számára

A múzeumigazgatók részére megfogalmazott ajánlások figyelembevételét alapvetőnek gondoljuk egy korszerű, együttműködésen alapuló, a szolgáltató értékrendet képviselő muzeális intézmény esetében. 

Mindazonáltal az, hogy mely javaslatokat képes prioritási listája élére helyezni és a mindennapi munkavégzése során megvalósítani az igazgató, nagyban függ szakmai múltjától, illetve a szakmai munka során megszerzett kompetenciáitól; a munkatársakkal való viszonyától, a szakmai ambícióitól és nem utolsó sorban a fenntartójához valóviszonyától. Nem szükséges az ajánláscsomag minden elemét egyéni szinten teljesíteni, azonban az elvárások mentén kialakított értékrend ismert és mértékadó kell, hogy legyen minden vezető számára.

Bízunk abban, hogy a kutatás eredményei számos szakmai folyamatot fognak a jövőben segíteni, támogatást nyújtanak a vezetők döntéseihez és iránytűvé válnak a múzeumi szférában dolgozók számára.

Ajánlások - múzeumigazgatók számára

Kép: pixabay.com

Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés a költészet napján

Hosszan tartó ismeretség, mikor elkezdi az ember Pilinszkyt igazán szeretni, érteni s használni
Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés a költészet napján

Az Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés sorozat legutóbbi rendezvényét a 2021-es Pilinszky Emlékév, s a magyar költészet napja alkalmából rendezte meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézet. A 2022. április 11-i rendezvényen Bobory Zoltán költő, prózaíró, a Vörösmarty Társaság elnöke, Csender Levente József Attila-díjas író, pedagógus, Hafner Zoltán irodalomtörténész, valamint Hernádi Mária irodalomtörténész beszélgetett Szmeskó Gábor irodalomtörténész moderálása mellett. Az eseményre a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Irodalmi műhely a magyar költészet napján című egész napos rendezvényének keretein belül került sor a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban.

Bővebben...

Kerekasztal-beszélgetés a Hazáért Körút programról

Az Örökség Műhely elnevezésű kerekasztal-beszélgetés sorozatunk legutóbbi alkalmán a Hazáért Körút című rendhagyó pedagógiai programot mutattuk be a közönségnek. A március 31-i beszélgetésen Rodics Eszter, a kápolnásnyéki Halász-kastély igazgatója, Dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd ügyvezetője, Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója és Sipos Imre, az Oktatási Hivatal elnökhelyettese vett részt a Vörösmarty Rádió szerkesztő-műsorvezetője, Sasvári Csilla moderálása mellett. Az eseményre a kápolnásnyéki Halász-kastélyban került sor.

Bővebben...

Pilinszky 100 – Irodalmi kerekasztal a költészet napján

Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának következő rendezvényére 2022. április 11-én, hétfőn délután 14 órakor a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Irodalmi műhely a magyar költészet napján című egész napos rendezvényének keretein belül kerül sor a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban.

Bővebben...

Hazáért Körút - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának soron következő rendezvényét 2022. március 31-én, csütörtökön délután 17 órakor tartjuk a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

Bővebben...

DEMÓ 5 program – Digitális múzeumpedagógiai élménynap

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet és a Felelős Szülők Iskolája szervezésében 2022. február 9-én került megrendezésre a Mozaik Múzeumtúra – DEMÓ 5. Digitális Edukációs Múzeumi Órák – Híres magyarok 2. című program, amely 44, magyarországi és határon túli múzeum közreműködésével a Kárpát-medence történetének alakulásában jelentős szerepet játszó magyar történelmi személyiségek, tudósok, kutatók bemutatása mellett alkalmat kínált a magyar kulturális, történelmi és művészeti értékek megismertetésére, bemutatására, játékos formában történő elemzésére. A korosztályos bontásban – általános iskola 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam, középiskola 9-12. évfolyam –, tematikus órarendben strukturált online eseményt a virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalon adtuk közre.

Bővebben...

Kultúrvízió ’21 - Véget ért az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Kultúrvízió című online sorozatának 2021-es évada

A 2012-ben alapított Örökség Kultúrpolitikai Intézet egyik kiemelt célja a magyar kultúra sokszínűségének bemutatása, a gazdag magyar kultúrkincs megőrzése, valamint megismertetése és ezáltal a magyar kulturális identitás megerősítése. Az Intézet a fenti célok elérése érdekében 2021-ben Kultúrvízió címmel indított online sorozatot, melynek keretében öt kulturális esemény, illetve előadóművészeti produkció audiovizuális rögzítésére, majd azoknak online közzétételére került sor.

Bővebben...

Eseménynaptár

Augusztus 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2022 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |