MúzeumokMa 2020

MúzeumokMa 2020 - Ajánlások a múzeumi munkatársak számára

A MúzeumokMa 2020 kutatásban 2020 tavaszán meghatározott szempontok alapján összeállított online kérdőíves felmérését végeztünk intézményvezetők, középvezetők, múzeumi munkatársak, valamint szolgáltatók körében; második lépésben mélyinterjúkat készítettünk a módszertanhoz igazodó elvek mentén kiválasztott kollégákkal; majd az intézményvezetők, valamint a szféra véleményvezéreinek részvételével több fókuszcsoportos beszélgetést tartottunk. A kutatás részeredményeit 2021. első félévében egy tizennyolc részes publikáció-sorozatban ismertettük , valamint számos konferencia előadáshoz biztosítottak háttéranyagokat.

 

 

A kutatás és az eddig megjelent publikációk pozitív visszajelzést kaptak a szakmától, ezért fontosnak tartjuk, hogy a következő szakaszban az eredmények közlésén túl konkrét ajánlásokat is megfogalmazzunk a szakma és a döntéshozók részére. Ennek fontosságáról beszélt Kassai Hajnal múzeumi főosztályvezető is a nemrég megjelent interjújában. A munkatársaknak összeállított ajánlásokat egy sorozat első részeként adjuk közre, amelyet hamarosan követnek a közép- és felsővezetőknek, intézményfenntartóknak, döntéshozóknak szóló ajánlások, valamint terveink szerint a kutatás utánkövetése.

A múzeumi munkatársak részére megfogalmazott ajánlások figyelembevételét alapvetőnek gondoljuk egy korszerű, együttműködésen alapuló, a szolgáltató értékrendet képviselő muzeális intézmény esetében. Mindazonáltal az, hogy mely javaslatokat képes prioritási listája élére helyezni és a mindennapi munkavégzése során megvalósítani az adott dolgozó, nagyban függ az intézményben betöltött szerepétől, szakmai ambícióitól, valamint meglévő, illetve a szakmai munka során megszerzett kompetenciáitól. Nem szükséges és nem is lehet az ajánláscsomag minden pontját egyéni szinten teljesíteni, de az elvárások mentén kialakított értékrend ismert és mértékadó kell, hogy legyen minden múzeumi munkatárs számára.

Bízunk abban, hogy a kutatás eredményei számos szakmai folyamatot fognak a jövőben segíteni, támogatást nyújtanak a vezetők döntéseihez és iránytűvé válnak a múzeumi szférában dolgozók számára.

A teljes MúzeumokMa 2020 - Ajánlások a múzeumi munkatársak számára című dokumentum ide kattintva érhető el.

A MúzeumokMa 2020 kutatócsoport várja a kutatással kapcsolatos észrevételeket, véleményeket.
Elérhetőségünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Eseménynaptár

Április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2024 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 388 2348 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |