Megjelent Andrzej Nowak könyve

Megjelent Andrzej Nowak: Az Orosz Birodalom áldozatai - a birodalom mint áldozat című könyve.

Az orosz imperializmus áll Andrzej Nowak elemzéseinek középpontjában. Főként azt vizsgálja, hogyan határozza meg magát az orosz állam, hogyan ütköznek a nemzet- és birodalomépítési koncepciók, mit gondol az orosz értelmiség Lengyelországról, milyen szerepet szán az orosz birodalomban a két keleti szláv népnek.

Nowak esszéi időtállók. Elvezet minket a 2000-es években jelentkező orosz neoimperializmus történelmi forrásvidékeire, bemutatja metamorfózisát és modern megjelenési formáit.” (Részlet Mitrovits Miklós utószavából)

A kiadvány a Nyugat Eurázsiai Idő sorozat 8. kiadványaként jelent meg.

Rendelje meg most

Andrzej Nowak (1960) 
Lengyel történész és közéleti publicista. A krakkói Jagelló Egyetem Történettudományi Intézete és a varsói Lengyel Tudományos Akadémia professzora. Több mint harminc, lengyel és orosz történelemmel foglalkozó könyv szerzője (a megjelent könyvek 400 ezer példányban keltek el), így többek között: Történelem és geopolitika. Verseny Kelet-Európáért; Dzieje Polski [Lengyelország története, vol. 1–5.]; Az 1920-as elfeledett megnyugvás (a Routledge kiadásában 2023-ban jelenik meg)]; Metamorfozy Imperium Rosyjskiego: 1721–1921 [Az Orosz Birodalom metamorfózisai]. Nowak professzor vendégelőadóként oktat az Egyesült Államokban (Columbia, Harvard, Rice Egyetem), Nagy-Britanniában (University of Cambridge, University College London), Kanadában, Írországban, Japánban, Csehországban. Nowak jelenleg a „Kwartalnik Historyczny” szerkesztője, valamint az Európai Emlékezet és Szolidaritás Akadémiai Tanács tagja. Az 1980 és 1988 közötti időszakban antikommunista újságíróként és oktatóként dolgozott. Munkásságáért számos elismerésben részesült, több kitüntetés birtokosa, így elnyerte a Fehér Sas-rendet, a lengyel állam legmagasabb és egyben legrégibb kitüntetését is.

Eseménynaptár

December 2023
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2023 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 388 2348 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |