Kultúrvízió 3. – Savaria Barokk Együttes

Kultúrvízió címmel vette kezdetét idén az Örökség Kultúrpolitikai Intézet új sorozata. Az Intézet egyik kiemelt célja a magyar kultúra sokszínűségének bemutatása, a gazdag magyar kultúrkincs megőrzése, megismertetése és ezáltal a magyar kulturális identitás megerősítése.

Ennek érdekében az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a kápolnásnyéki Halász-kastéllyal és a Csajághy Laura Színpaddal szorosan együttműködve örökíti meg az ott megrendezésre kerülő kiemelkedő kulturális értéket képviselő, hangulatos és élményekkel teli koncerteket. A Kultúrvízió keretében felvett produkciókat az Intézet 2021. nyarán folyamatosan publikálja a közönségnek.

A sorozat harmadik alkalmán, augusztus 18-án, szerdán délután a Savaria Barokk Együttes – La donna abbandonata – Elhagyott asszonyok című koncertjét publikáljuk. A felvétel a kápolnásnyéki Halász-kastélyban készült. Az elhagyott asszony alakja, s annak története minden korban hálás témája a különböző művészeteknek. A barokk koncerten pedig olyan dallamok csendülnek fel, amelyek erre készültek. A szabadtéri koncerten a barokk dallamokat Jónás Krisztina és Ducza Nóra szopránénekesnők teszik felejthetetlenné, az együttest pedig Németh Pál vezényli a kastélykertben.

A Savaria Barokk Együttes hangulatos szabadtéri koncertjét itt tekinthetik meg:

 


A Kultúrvízió című sorozat további részleteiért kérjük, figyeljék az Örökség Kultúrpolitikai Intézet online felületeit! www.oroksegintezet.hu,

https://hu-hu.facebook.com/oroksegkulturpolitikaiintezet/ 

A kulturális esemény felvétele és online közzététele az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

Eseménynaptár

Augusztus 2022
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2022 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |