150 kiállítóhely és kulturális látnivaló Magyarország tavainál

Kiadványunk a négy nagy hazai tó (Fertő tó, Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó) környékén található kiállítóhelyeket és kulturális látnivalókat mutatja be. Célja, hogy hasznos útitársként szolgáljon az ezekre a kiemelt turisztikai helyszínekre tervezett látogatások során, és hozzájáruljon a szabadidő minőségi eltöltéséhez, legyen szó akár egyszerű kikapcsolódásról, akár aktív pihenésről. A kiadvány a kiválasztott helyszíneket tavak szerinti bontásban ismerteti, a jobb áttekinthetőség végett külön tárgyalva a Balaton északi és déli partját.

 

A könyvben szereplő intézmények felfedezése önmagában is izgalmas élményt jelent, de a nyaralók, kirándulók, túrázók számára afféle kiegészítő programként is szolgálhat a természeti értékek élvezete mellett. A felsorolt intézmények között megtalálhatók az adott turisztikai régió múzeumai, képzőművészeti és irodalmi kiállítóhelyei, valamint a térség jobb megismerését segítő tájházak és helytörténeti gyűjtemények. A kötetben szereplő látnivalókat rövid, informatív szócikkek mutatják be, melyek tartalmazzák az intézmények elérhetőségeit – cím, telefonszám, e-mail és honlapcím – is.

A kiadványban elsősorban önálló gyűjteménnyel rendelkező intézmények szerepelnek, így az nem fedi le teljes egészében a tóparti települések kulturális programkínálatát: az érdeklődők számos fontos tárlatot és rendezvényt találhatnak a helyi közművelődési intézmények kínálatában, de a kisebb-nagyobb fesztiválokon és egyéb időszakos rendezvényeken is. Az igényes kikapcsolódást kereső túrázóknak ezeket is ajánlott felvenniük kulturális kalandozásaik tervezett célpontjai közé.

A könyvet megvásárolhatja az Alexandra és a Libri könyvesboltokban, számos múzeumban és Tourinform irodában, valamint közvetlenül a kiadótól is 30 %-os kedvezménnyel (+ postaköltség), érdeklődni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tud.

Ára: 1500,-Ft

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2024 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 388 2348 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |