MEGHÍVÓ - Európa furcsa halála – milyen jövő vár az öreg kontinensre?

A tömeges bevándorlás társadalmi- és politikai hatásait elemzi Douglas Murray Európa furcsa halála című kötete. A köztudatba Orbán Viktor Facebook posztjával bekerülő könyv kapcsán értekezik Európa jövőképéről Bayer Zsolt, Gulyás Gergely és L. Simon László az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kerekasztal-beszélgetésén, melyre 2018. április 3-án (kedden) 16.00 órakor kerül sor a Nyugati téri Alexandra Könyvpalotában.

A közelmúltban megjelent Európa furcsa halála című kötet Douglas Murray brit író, újságíró és politikai kommentátor személyes hangvételű könyve egy kontinensről, ami a saját vesztébe siet, vagy inkább, amit saját vesztébe próbálnak kormányozni. A sokszor kritikus hangvételű cikkek mögött álló író nem holmi légből kapott történetekkel próbál riogatni: az európai társadalom jelenlegi helyzetét és rá leselkedő veszélyeket boncolgató könyve elkészültét tetemes mennyiségű kutatási anyag és személyes tapasztalatokon múló beszámolók segítették életre hívni. Douglas Murray könyve azonban nem csak a múltba réved és a jelen helyzeten sopánkodik: előrenéz a jövőbe, hogy lefesse azt a két lehetséges képet, ami Európára vár. Murray két víziót fest meg, miközben szem előtt tartja a végletekig ismételt tételt, miszerint a bevándorlás folyamata visszafordíthatatlan, és nem fél kimondani azt, amit a mai napig kevés szerző mer felvállalni: hogy Európa sorsa forog kockán.

A brit író könyve képezi az alapját az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kerekasztal-beszélgetésének, melynek résztvevői: Bayer Zsolt, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett író, újságíró, publicista; Gulyás Gergely országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője; L. Simon László országgyűlési képviselő, József Attila-díjas író, költő. A beszélgetést Megadja Gábor eszmetörténész moderálja.A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a belépést előzetes regisztráció esetén tudjuk biztosítani. Jelentkezés az alábbi elérhetőségen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az esemény Facebook oldala: Ébresztő Európa! - Douglas Murray: Európa furcsa halála

Eseménynaptár

Május 2019
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás

©2019 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |