Megjelent Dr. Hammerstein Judit könyvszemléje

A Külügyi Szemle 2024/2. számában jelent meg Dr. Hammerstein Judit könyvszemléje.

Weiterlesen...

Ünnepi üdvözlet

Boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben bővelkedő új esztendőt kíván az Örökség Kultúrpolitikai Intézet!

Weiterlesen...

„Fölfelé megy borban a gyöngy” - „Irodalom és gasztronómia” - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Remek hangulatban telt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely”23 elnevezésű programsorozatának idei, utolsó rendezvénye. Az „Irodalom és gasztronómia” című kerekasztal-beszélgetésre 2023. szeptember 20-án, szerdán délután a székesfehérvári Aranybulla Könyvtárban került sor, a témáról Bobory Zoltán költő, prózaíró, a Vörösmarty Társaság elnöke, Kupi Lászlóhelytörténeti kutató, a Szent Benedictus Borlovagrend alelnök – kancellárja, s Turanitz Gergely séf, a velencei Tekergő Étterem tulajdonosa beszélt a fiatal irodalomtörténész és Vörösmarty-kutató, Vámos Violetta moderálása mellett. A beszélgetés résztvevői Vörösmarty Mihály alakját idézték meg, miközben a térségi borkultúráról beszélgettek.

Weiterlesen...

Különdíjat nyert a Mozaik Múzeumtúra programja

Az Országos Közgyűjtemények Szövetsége (OKSZ) különdíját nyerte el az "Inkluzív Mozaik Múzeumtúra Nap a Néprajzi Múzeumban" című program. A különdíj ünnepélyes átadására szeptember 25-én a Magyar Természettudományi Múzeumban, a 21. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, s a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén került sor.

Weiterlesen...

Irodalom és gasztronómia - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely elnevezésű beszélgetéssorozatának idei, utolsó állomásán az irodalom és gasztronómia témakörökben kalandozunk. Kerekasztal-beszélgetésünkre 2023. szeptember 20-án (szerda) délután 16 órától a székesfehérvári Aranybulla Könyvtárban kerül sor (Székesfehérvár, Köfém ltp. 1, 8000).

Weiterlesen...

Irodalom az oktatásban | Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

2023 második Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetését „Irodalom az oktatásban” címmel rendezte meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézet. A 2023. augusztus 15-i rendezvényen Fábián László, Takaró Mihály és Varga Betti beszéltek a témáról a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a József Attila-díjas író, s a Tokaji Írótábor elnöke, L. Simon László moderálása mellett. Az eseményre az 51. Tokaji Írótábor keretében került sor.

Weiterlesen...

Irodalom az oktatásban - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Augusztusban tovább folytatódik az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely elnevezésű programsorozata: következő kerekasztal-beszélgetésünket az 51. Tokaji Írótábor keretein belül tartjuk meg 2023. augusztus 15-én, kedden délelőtt 11 órától a tokaji Rákóczi Pince hangulatos teraszán. (Tokaj, Kossuth tér 15, 3910)

Weiterlesen...

Színes programok várták az érdeklődőket az idei Múzeumok Éjszakáján

Az idei évben is részt vett a Mozaik Múzeumtúra a Múzeumok Éjszakáján. 2023. június 24-én, szombaton délután 16 óra és este 20 óra között színes programok várták az érdeklődőket a budapesti Néprajzi Múzeumban.

Weiterlesen...

Nyitott terek – eszmecsere indult a múzeumi szakemberek, tanárok és a fogyatékkal élők között

Miben rejlik az inkluzív múzeumpedagógia lényege?

A XXI. századi múzeumpedagógia reformkora nemcsak azért virágzik, mert teljesen más impulzusokkal, látvánnyal kell megszólítani a ma emberét, gyermekét, hanem azért is mert figyelemmel fordul a mentális vagy testi fogyatékkal élők felé. „Én csak annyit szeretnék, hogy ugyanolyan élményeket kapjak a múzeumban, mint bárki más” – fogalmazott Bovier György, kerekesszékes sportoló.

Weiterlesen...

Nyitott terek - Inklúzió a múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum, a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, a Felelős Szülők Iskolája és a Mozaik Múzeumtúra 2023. június 5-én közös szakmai napot rendez a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében Nyitott terek – Inklúzió a múzeumbancímmel.

Weiterlesen...

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2024 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 388 2348 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |