MEGHÍVÓ - A művészeti felsőoktatás helyzete

Tisztelettel meghívjuk Önt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által szervezett A művészeti felsőoktatás helyzete című kerekasztal-beszélgetésre, melyet 2019. november 14-én (csütörtökön) 17.00 órakor, a Kossuth Klub emeleti Nagytermében (1088 Budapest, Múzeum u. 7.) tartunk.

Bővebben...

Komplex intézményi strukturális, finanszírozási és szakmai megújulás szükséges a múzeumi szférában

Komplex intézményi strukturális, finanszírozási és szakmai megújulás, bérrendezés, differenciált és teljesítményösztönző kiegészítő támogatás bevezetése, az ingyenesség újragondolása, a jegyárak áfatartalmának csökkentése szükséges többek között a múzeumi ágazatban, hangzott el Szegeden az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében 2019. október 31-én megtartott ’A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei’ című kerekasztal-beszélgetésen. A témáról Fogas Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója, Grászli Bernadett a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatónőjé és L. Simon László, kultúrpolitikus, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke vett részt. A beszélgetést Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója moderálta.

Bővebben...

M E G H Í V Ó - A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei

Tisztelettel meghívjuk Önt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által szervezett A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei című kerekasztal-beszélgetésre, melyet 2019. október 31-én (csütörtökön) 15.00 órakor, a szegedi Fekete házban (6720 Szeged, Somogyi u. 13.) tartunk.

Bővebben...

Lengyel szemmel a posztszovjet valóságról

2019. október 14-én, hétfőn a Kossuth Klub Klubtermében mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet hivatalos keretek között Németh Orsolya: Posztszovjet non-fiction. A volt Szovjetunió országai és a lengyel tényirodalom című könyvét. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat legújabb, hatodik részéről a szerzővel Kocsis Adrienn irodalomtörténész és polonista beszélgetett.

Bővebben...

Fehérorosz hagyományteremtés és útkeresés

Megjelent Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című könyve

Ihar Babkou fehérorosz költő, író, esszéista, filozófus, műfordító kötetét, A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című művet mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet december 12-én szerdán az Országos Idegennyelvű Könyvárban. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat legújabb részéről Németh Orsolya, Pálfalvi Lajos és Vas Viktória irodalomtörténészek, polonisták, a mű fordítói beszélgettek.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című könyvének bemutatójára

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Ihar Babkou fehérorosz költő, író, esszéista, filozófus, műfordító, a Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című kötetének bemutatójára.

Bővebben...

Az állami kultúrafinanszírozás lehetőségei

Kerekasztal-beszélgetés az állam és a kultúra viszonyáról

A magyarországi kultúrafinanszírozás rendszeréről, lehetőségeiről szólt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának idei utolsó beszélgetése. A 2018. november 21-i rendezvényen L. Simon László és Inkei Péter beszélgettek a témáról, Takács Bence Ervin moderálásával. Az eseményre a Magyar Művészeti Akadémia új irodaházában került sor.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Az állami kultúrafinanszírozás rendszere

Kerekasztal-beszélgetés elvekről, célokról, lehetőségekről

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának következő beszélgetését 2018. november 21-én szerdán, 16 órakor tartjuk a Magyar Művészeti Akadémia új irodaházának emeleti rendezvénytermében. Kerekasztal-beszélgetésünkön meghívott vendégeink az állami kultúrafinanszírozás rendszeréről, annak elveiről, céljairól, lehetőségeiről beszélgetnek.

Bővebben...

Állammal vagy állam nélkül?

Kerekasztal-beszélgetés a könyvkiadásról és könyvkereskedelemről

Mi történt a magyar könyvpiacon az Alexandra csődje után? Rendben vannak az árrések a könyvkereskedelemben? Szükséges-e állami beavatkozás a pár éve kialakult helyzet miatt, és mennyiben változnak a kereskedelmi viszonyok azzal, hogy már csak 2 nagy szereplő uralja a piacot? Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának harmadik beszélgetésén az elmúlt években jelentős változásokon átesett magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem helyzetéről, valamint a megújulás lehetséges irányairól beszélgetett Gyurgyák János, az Osiris Kiadó igazgató-főszerkesztője, Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnöke és L. Simon László országgyűlési képviselő, kultúrpolitikus.

Bővebben...

Eseménynaptár

November 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.
©2019 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |