Fehérorosz hagyományteremtés és útkeresés

Megjelent Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című könyve

Ihar Babkou fehérorosz költő, író, esszéista, filozófus, műfordító kötetét, A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című művet mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet december 12-én szerdán az Országos Idegennyelvű Könyvárban. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat legújabb részéről Németh Orsolya, Pálfalvi Lajos és Vas Viktória irodalomtörténészek, polonisták, a mű fordítói beszélgettek.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című könyvének bemutatójára

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Ihar Babkou fehérorosz költő, író, esszéista, filozófus, műfordító, a Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című kötetének bemutatójára.

Bővebben...

Az állami kultúrafinanszírozás lehetőségei

Kerekasztal-beszélgetés az állam és a kultúra viszonyáról

A magyarországi kultúrafinanszírozás rendszeréről, lehetőségeiről szólt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának idei utolsó beszélgetése. A 2018. november 21-i rendezvényen L. Simon László és Inkei Péter beszélgettek a témáról, Takács Bence Ervin moderálásával. Az eseményre a Magyar Művészeti Akadémia új irodaházában került sor.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Az állami kultúrafinanszírozás rendszere

Kerekasztal-beszélgetés elvekről, célokról, lehetőségekről

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának következő beszélgetését 2018. november 21-én szerdán, 16 órakor tartjuk a Magyar Művészeti Akadémia új irodaházának emeleti rendezvénytermében. Kerekasztal-beszélgetésünkön meghívott vendégeink az állami kultúrafinanszírozás rendszeréről, annak elveiről, céljairól, lehetőségeiről beszélgetnek.

Bővebben...

Állammal vagy állam nélkül?

Kerekasztal-beszélgetés a könyvkiadásról és könyvkereskedelemről

Mi történt a magyar könyvpiacon az Alexandra csődje után? Rendben vannak az árrések a könyvkereskedelemben? Szükséges-e állami beavatkozás a pár éve kialakult helyzet miatt, és mennyiben változnak a kereskedelmi viszonyok azzal, hogy már csak 2 nagy szereplő uralja a piacot? Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának harmadik beszélgetésén az elmúlt években jelentős változásokon átesett magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem helyzetéről, valamint a megújulás lehetséges irányairól beszélgetett Gyurgyák János, az Osiris Kiadó igazgató-főszerkesztője, Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnöke és L. Simon László országgyűlési képviselő, kultúrpolitikus.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Állammal vagy állam nélkül?

Kerekasztal-beszélgetés a könyvkiadásról és könyvkereskedelemről

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának második beszélgetését 2018. szeptember 4-én kedden, 15 órakor tartjuk a Petőfi Irodalmi Múzeum nagytermében. Kerekasztal-beszélgetésünkön az elmúlt években jelentős változásokon átesett magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem helyzetéről, valamint a megújulás lehetséges irányairól beszélgetnek meghívott vendégeink.

Bővebben...

Wast ist die kunst? - kortárs kultúra vs. konzervativizmus

Kerekasztal-beszélgetés a kortárs kultúra és a konzervativizmus kapcsolatáról

Örökség Műhely sorozatunk következő beszélgetésére 2018. augusztus 25-én, szombaton Tihanyban került sor, a Tranzit - Magyarország 2030 rendezvényen.

Bővebben...

Eredmények és célok

Kerekasztal-beszélgetés a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkáraival

Tizenkét év kultúrpolitikai programja került napirendre az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának idei első beszélgetésén. A 2018. június 21-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkárai értekeztek az elmúlt nyolc év eredményeiről, valamint szemlézték a következő négy év céljait.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Eredmények és célok

Kerekasztal-beszélgetés a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkáraival

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának idei első beszélgetését 2018. június 21-én csütörtökön, 16 órakor tartjuk a Petőfi Irodalmi Múzeum nagytermében. Kerekasztal-beszélgetésünkön összegezzük a 2010 utáni időszak kultúrpolitikai eredményeit, illetve szemlézzük a következő 4 év céljait a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkáraival.

Bővebben...

Európa furcsa halála – amikor a gazdagság az önvédelem hiányával párosul

Az európai értékrend megbomlásáról, kultúrpesszimizmusról és a kontinensen szükséges szemléletváltásról beszélgetett Douglas Murray: Európa furcsa halála című könyve kapcsán április 3-án a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, és L. Simon László országgyűlési képviselő. A véleménycserét Megadja Gábor eszmetörténész moderálta.

Bővebben...

Eseménynaptár

Szeptember 2019
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás

©2019 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |