Állammal vagy állam nélkül?

Kerekasztal-beszélgetés a könyvkiadásról és könyvkereskedelemről

Mi történt a magyar könyvpiacon az Alexandra csődje után? Rendben vannak az árrések a könyvkereskedelemben? Szükséges-e állami beavatkozás a pár éve kialakult helyzet miatt, és mennyiben változnak a kereskedelmi viszonyok azzal, hogy már csak 2 nagy szereplő uralja a piacot? Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának harmadik beszélgetésén az elmúlt években jelentős változásokon átesett magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem helyzetéről, valamint a megújulás lehetséges irányairól beszélgetett Gyurgyák János, az Osiris Kiadó igazgató-főszerkesztője, Kolosi Tamás, a Líra Könyv Zrt. elnöke és L. Simon László országgyűlési képviselő, kultúrpolitikus.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Állammal vagy állam nélkül?

Kerekasztal-beszélgetés a könyvkiadásról és könyvkereskedelemről

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet 2018-as Örökség Műhely sorozatának második beszélgetését 2018. szeptember 4-én kedden, 15 órakor tartjuk a Petőfi Irodalmi Múzeum nagytermében. Kerekasztal-beszélgetésünkön az elmúlt években jelentős változásokon átesett magyar könyvkiadás és könyvkereskedelem helyzetéről, valamint a megújulás lehetséges irányairól beszélgetnek meghívott vendégeink.

Bővebben...

Wast ist die kunst? - kortárs kultúra vs. konzervativizmus

Kerekasztal-beszélgetés a kortárs kultúra és a konzervativizmus kapcsolatáról

Örökség Műhely sorozatunk következő beszélgetésére 2018. augusztus 25-én, szombaton Tihanyban került sor, a Tranzit - Magyarország 2030 rendezvényen.

Bővebben...

Eredmények és célok

Kerekasztal-beszélgetés a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkáraival

Tizenkét év kultúrpolitikai programja került napirendre az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának idei első beszélgetésén. A 2018. június 21-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkárai értekeztek az elmúlt nyolc év eredményeiről, valamint szemlézték a következő négy év céljait.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Eredmények és célok

Kerekasztal-beszélgetés a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkáraival

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely sorozatának idei első beszélgetését 2018. június 21-én csütörtökön, 16 órakor tartjuk a Petőfi Irodalmi Múzeum nagytermében. Kerekasztal-beszélgetésünkön összegezzük a 2010 utáni időszak kultúrpolitikai eredményeit, illetve szemlézzük a következő 4 év céljait a 2010 utáni Orbán-kormányok kultúráért felelős államtitkáraival.

Bővebben...

Európa furcsa halála – amikor a gazdagság az önvédelem hiányával párosul

Az európai értékrend megbomlásáról, kultúrpesszimizmusról és a kontinensen szükséges szemléletváltásról beszélgetett Douglas Murray: Európa furcsa halála című könyve kapcsán április 3-án a Nyugati téri Alexandra Könyvesházban Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, és L. Simon László országgyűlési képviselő. A véleménycserét Megadja Gábor eszmetörténész moderálta.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Európa furcsa halála – milyen jövő vár az öreg kontinensre?

A tömeges bevándorlás társadalmi- és politikai hatásait elemzi Douglas Murray Európa furcsa halála című kötete. A köztudatba Orbán Viktor Facebook posztjával bekerülő könyv kapcsán értekezik Európa jövőképéről Bayer Zsolt, Gulyás Gergely és L. Simon László az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kerekasztal-beszélgetésén, melyre 2018. április 3-án (kedden) 16.00 órakor kerül sor a Nyugati téri Alexandra Könyvpalotában.

Bővebben...

Újraírt narratívák az emlékezetpolitikában

Kerekasztal-beszélgetés az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében

Emlékhelyek, emlékművek, köztéri alkotások – újraírt narratívák az emlékezetpolitikában címmel rendezte meg idei utolsó Örökség Műhelyét az Örökség Kultúrpolitikai Intézet. A rendezvényre 2017. november 23-án került sor Schmidt Mária, Bayer Zsolt, valamint L. Simon László közreműködésével. A beszélgetést Szabó László moderálta.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Emlékhelyek, emlékművek, köztéri alkotások – újraírt narratívák az emlékezetpolitikában

Idei utolsó kerekasztal-beszélgetésére invitálja az érdeklődőket az Örökség Kultúrpolitikai Intézet. Az Emlékhelyek, emlékművek, köztéri alkotások – újraírt narratívák az emlékezetpolitikában című rendezvényére 2017. november 23-án (csütörtökön) 15.00 órakor kerül sor az Akvárium Klubban.

Bővebben...

Örökségünk – Arany

Beszámoló az Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából tartott kerekasztal-beszélgetésről

Arany János születésének 200. évfordulójáról emlékeztek meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökségünk – Arany című kerekasztal-beszélgetésén. Az Örökség Műhely programsorozat idei negyedik rendezvényére 2017. október 3-án 15.00 órakor került sor a Petőfi Irodalmi Múzeum Vörös-szalonjában.

Bővebben...

Eseménynaptár

November 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás

©2018 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |