A vadászat a természet tüdeje

Vadászati kultúra Magyarországon kerekasztal-beszélgetés

A vadászat a magyar kultúra szerves része, fontos szerepe van a természetvédelemben és a vadászattal szembeni ellenérzések elsősorban téves ismeretekből, információ hiányból fakadnak, amelyen különböző rendezvényekkel, jótékonysági vadászattal és fiataloknak szóló oktatási program elindításával kívánnak változtatni - derült ki az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kerekasztal-beszélgetésén, ahol L. Simon László kultúrpolitikus, országgyűlési képviselő, Bajdik Péter az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára, Bors Richárd a Vadászati Világkiállítás szervező iroda igazgatója és Fejes László az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője osztották meg gondolataikat.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Vadászati kultúra Magyarországon

Tisztelettel meghívjuk Önt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által szervezett Vadászati kultúra Magyarországon című kerekasztal-beszélgetésre, melyet 2019. november 23-án (szombaton) 11.30 órakor, a kápolnásnyéki Halász-kastélyban (2475, Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.) tartunk. A beszélgetés a Vadászfegyverek-fegyvervadászok hét tematikájába illeszkedik, valamint a Fegyvertörténeti konferencia záróprogramjaként szerepel.

Bővebben...

A művészeti felsőoktatás útkeresése

2019. november 11-én 17 órától a Kossuth Klubban derült fény a művészeti felsőoktatás intézményének tradíciójáról, kihívásairól napjainkban és a jövő kilátásairól az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében. A kerekasztal-beszélgetésen Dr. Radák Eszter a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora, Dr. Bolvári-Takács Gábor a Magyar Táncművészeti Egyetem rektora, Dr. Hatos Pál a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának dékánja, valamint L. Simon László kulltúrpolitikus és országgyűlési képviselő vitatkoztak, hogy miben látják a hazai művészeti képzés struktúráját, piacképességét, valamint versenyképességét a külföldi egyetemekkel szemben. Az országhatárainkon belüli vidéki és fővárosi művészeti egyetemek közötti differenciára is kitértek. A beszélgetést Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója vezette.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - A művészeti felsőoktatás helyzete

Tisztelettel meghívjuk Önt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által szervezett A művészeti felsőoktatás helyzete című kerekasztal-beszélgetésre, melyet 2019. november 14-én (csütörtökön) 17.00 órakor, a Kossuth Klub emeleti Nagytermében (1088 Budapest, Múzeum u. 7.) tartunk.

Bővebben...

Komplex intézményi strukturális, finanszírozási és szakmai megújulás szükséges a múzeumi szférában

Komplex intézményi strukturális, finanszírozási és szakmai megújulás, bérrendezés, differenciált és teljesítményösztönző kiegészítő támogatás bevezetése, az ingyenesség újragondolása, a jegyárak áfatartalmának csökkentése szükséges többek között a múzeumi ágazatban, hangzott el Szegeden az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében 2019. október 31-én megtartott ’A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei’ című kerekasztal-beszélgetésen. A témáról Fogas Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója, Grászli Bernadett a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatónőjé és L. Simon László, kultúrpolitikus, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke vett részt. A beszélgetést Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója moderálta.

Bővebben...

M E G H Í V Ó - A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei

Tisztelettel meghívjuk Önt az Örökség Kultúrpolitikai Intézet által szervezett A vidéki múzeumok helyzete és lehetőségei című kerekasztal-beszélgetésre, melyet 2019. október 31-én (csütörtökön) 15.00 órakor, a szegedi Fekete házban (6720 Szeged, Somogyi u. 13.) tartunk.

Bővebben...

Lengyel szemmel a posztszovjet valóságról

2019. október 14-én, hétfőn a Kossuth Klub Klubtermében mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet hivatalos keretek között Németh Orsolya: Posztszovjet non-fiction. A volt Szovjetunió országai és a lengyel tényirodalom című könyvét. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat legújabb, hatodik részéről a szerzővel Kocsis Adrienn irodalomtörténész és polonista beszélgetett.

Bővebben...

Fehérorosz hagyományteremtés és útkeresés

Megjelent Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című könyve

Ihar Babkou fehérorosz költő, író, esszéista, filozófus, műfordító kötetét, A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című művet mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet december 12-én szerdán az Országos Idegennyelvű Könyvárban. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat legújabb részéről Németh Orsolya, Pálfalvi Lajos és Vas Viktória irodalomtörténészek, polonisták, a mű fordítói beszélgettek.

Bővebben...

MEGHÍVÓ - Ihar Babkou: A Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című könyvének bemutatójára

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Ihar Babkou fehérorosz költő, író, esszéista, filozófus, műfordító, a Fehérorosz Királyság. Romokból olvasni című kötetének bemutatójára.

Bővebben...

Eseménynaptár

Augusztus 2020
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.
©2020 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |